Happylets - a gift between hearts

  • Norwegian

KJØPSBETINGELSER

Avtalen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken (herunder blant annet opplysninger om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser), eventuell direkte korrespondanse mellom partene (for eksempel e-post) samt disse salgsbetingelsene. Ved motstrid mellom opplysningene selgeren har gitt om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken, direkte korrespondanse mellom partene og vilkårene i salgsbetingelsene, går direkte korrespondanse mellom partene og opplysningene gitt i bestillingsløsningen foran salgsbetingelsene, så fremt det ikke strider mot bindende lovgivning.

 

PARTENE

Firmanavn: Happylets

E-post: info@happylets.com

Kjøper er den person som foretar bestillingen.

 

PRISER OG LEVERINGSKOSTNAD

Alle priser er oppgitt i norske kroner inkludert MVA. Porto kommer i tillegg på alle bestillinger med verdi under fastsatt nivå for gratis levering.

 

LEVERINGSTID

Bestillinger blir vanligvis sendt innen 24 timer på hverdager. I noen tilfeller kan det ta 1-2 dager ekstra. Vi gjør imidlertid vårt ytterste for å holde leveringstiden så kort som mulig, og får mange gode tilbakemeldinger på rask leveringstid. Alle varer blir sendt direkte fra vårt lager i Oslo.


BETALING OG SIKKERHET

Happylets.no håper du føler at det er trygt å handle hos oss. Vi lagrer aldri betalingsinformasjon hos oss, men bruker ledende firma som Dibs til å stå for betalingstransaksjonene. Hele nettbutikken er SSL-kryptert for ekstra sikkerhet. Vi som driver Happylets.no har ingen mulighet til å se ditt kortnummer eller andre sensitive opplysninger.

 

KORTBETALING

Vår kortløsning er levert av Dibs og holder de strengeste krav til sikkerhet. Når du taster inn ditt kortnummer blir dette gjort hos Dibs sin sikre server. Dette betyr at ingen av oss som jobber på Happylets.no kan lese ditt kortnummer. Det er like sikkert å handle med kort hos oss som i en hvilken som helst butikk eller restaurant.

Beløpet blir reservert på ditt kort ved kjøp, men først trekt når pakken er sendt fra oss.


SKADET PAKKE

Hvis du oppdager at pakken er skadet allerede ved avhenting på postkontoret: Meld fra om dette med en gang på stedet. Oppdager du en transportskade først når du kommer hjem og åpner emballasjen: Ta med deg hele forsendelsen inkludert emballasjen tilbake til postkontoret og fyll ut et skadeskjema. Postpersonalet vil hjelpe deg med utfyllingen. Send så varen sammen med skadeskjemaet i retur til oss.

 

RETUR AV VARER

Du har 14 dager ubetinget angrerett.

Vi setter pris på om du leverer tilbake varer i originalemballasje. Selv om produktet ikke er brukt er det vanskelig for oss å selge varer uten emballasje.


RETURKOSTNAD

"Returkostnadene bæres av forbrukeren." (Jf. Angrerettloven § 15 første ledd). Dersom du har fått feilsendte varer eller varen inneholder en feil eller mangel dekker vi returporto.

 

DEFEKT VARE

Dersom du har fått en defekt vare eller om du er misfornøyd, ta kontakt! Vi skal alltid ordne opp!

 

PERSONOPPLYSNINGER

Informasjonen vi mottar når du registrer deg vil kun bli benyttet til varedistribusjon og til å sende deg informasjon fra nettbutikken. Vi behandler bare de personopplysninger du oppgir til oss, og som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg, og du har på forespørsel rett til å få opplyst hvilke opplysninger vi har registrert om deg, og til å kreve disse opplysningene slettet. Vi vil aldri videreselge mailinglister eller annen informasjon til tredjeparter. Vi forbeholder oss retten til å avvise ordre. Alle personlige opplysninger må stemme overens (tlf. nr, navn og adresse) for at ordren skal godkjennes. Bevisste forseelser som falske ordreinnleggelser, forsøk på svindel, dokumentforfalskning eller annen kriminell virksomhet politianmeldes.